Histor 101 karakters | Piet Hein Eek Cabinet: Done!

05/11/2013


My Piet Hein Eek cabinet is done! As I told you earlier I had lots of ideas. Finally I chose the ombre paint technique: several layers painted over one other. The paint becomes lighter at each layer. It fits the feeling and atmosphere of my mood board. The technique looks quite simple, but it was a big challenge to blend the layers of paint smoothly. I divided the cabinet doors into imaginary surfaces and started with the darkest colour. With a clean and dry brush I faded the wet paint. The painting with Histor Perfect Finish is very easy, I am happy with the result! 

And (finally) I had a good excuse to order a pair of Handles by NU Interieur. They were on my wish list for a while. Made of sturdy black leather, very beautiful.. Next Saturday I am going to see all the cabinets at the Piet Hein Eek workshop in Eindhoven. Can’t wait to meet the lucky winners and see their cabines!

Mijn Piet Hein Eek kastje is klaar! Zoals ik al eerder liet weten, had ik geen gebrek aan ideeën. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de verftechniek ombre, waarbij je verschillende lagen over elkaar heen schildert en de verf bij elke laag een tint lichter wordt. Het past goed bij het gevoel en de sfeer van mijn moodboardDe techniek ziet er eenvoudig uit, het was echter een hele uitdaging om alle lagen mooi in elkaar over te laten lopen. Ik heb de deurtjes denkbeeldig in vlakken verdeeld en ben begonnen met de donkerste kleur. Met een schone droge kwast heb ik de nog natte lagen verf vervaagd. De Histor Perfect Finish schildert erg makkelijk, ik ben blij met het resultaat! 

En (eindelijk) had ik een goed excuus om de Handles van NU Interieur te bestellen. Ze stonden al een tijdje op mijn wishlist. Gemaakt van stevig zwart leer, erg mooi.. Komende zaterdag zie ik alle kastjes in de werkplaats van Piet Hein Eek in Eindhoven. Leuk om de gelukkige winnaars te ontmoeten en hun kastjes te zien!

16 comments:

Post a Comment

@ beeldsteil ©  Theme by Blog Milk